Hvis man ejer en bil, eller et hvilket som helst andet køretøj som har en motor, så ved de fleste godt, at motorolie er ret vigtigt. Selv med en cykel, er det nødvendig at smøre kæden med olie, for at den nemmere kan køre rundt, og bliver slidt mindst muligt på. Så hvis man tænker ”jeg forstår mig ikke på biler, eller hvorfor der for eksempel skal motorolie til”, så kan du tænke på din cykel. Det er på en eller anden måde nemmere at forholde sig til en cykel og dens kæde fremfor en bil og dens motor. Ligesom at cyklen skal smøres for at den fungerer, så skal bilens motor også smøres, så den fungerer gnidningsfrit, og bliver holdt ved lige.

Hvad kan motorolie?

Der er nok en del danskere som kun får motorolie på bilen, når de er os automekanikeren, ligesom at det nok også er de fleste af os, som får cyklen smurt, når den er på værksted. Forskelen er igen, at det trods alt er lidt nemmere og mere sikkert selv at smøre en cykelkæde fremfor en motor i en bil. Men det er rigtig vigtigt, at du får bilens motor smurt, så du er sikker på, at motoren ikke er på overarbejde og dermed hurtigere bliver slidt ned. For skal en motor i en bil skiftes, så er det altså dyrt.

Forskellige slags motorolie

Selvom størstedelen af os får mekanikeren til at smøre motoren, så er der også nogle, som selv klarer den del. Når man køber motorolie, er der forskellige typer af olie, og du kan i instruktionsbogen se, hvilken slags der er anbefalet til din bil – der er nemlig både forskel på motortypen og motoroliens viskositet. Du kan blive meget klogere på motorolie, og hvilken en slags, som passer lige til din bil ved at klikke her og køb motorolie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.