Der findes mange forskellige måder at rejse på, og dermed er det også meget forskelligt, hvordan vi danskere foretrækker at tage på ferie. Flyrejser er meget populære, fordi du her ikke behøver tænke på så meget – der er en anden, der sørger for, at du kommer frem. Men nogle gange giver det også meget god mening at have bilen med – enten hvis I skal køre rundt og se seværdigheder, men også bare, hvis I skal overnatte flere forskellige steder på jeres ferie. Og lige præcis det med at overnatte på bilferien kan være et problem, så det kan du få nogle tips til her.

Vær forberedt på, at søvnen ikke bliver den samme

Selvom du kan gøre meget for at få ordentlig søvn på bilferien, er det første skridt i den rigtige retning nok at erkende, at du ikke kommer til at sove så godt, som du gør hjemme i din egen seng – og mangler du for resten sådan en til hjemmet, kan du med fordel finde en test af senge.

Hvis dine forventninger til kvaliteten og længden af søvnen på ferien ikke er særlig høje, vil du helt naturligt have en bedre fornemmelse, når du vågner, fordi du ikke som sådan bliver skuffet. I stedet kan du kun blive positivt overrasket.

Invester i ordentlige overnatningsmuligheder

En ferie er sjældent billig, og derfor gælder det ofte om at spare penge, der hvor der er penge at spare. Når du er på bilferien, bør dine overnatningsmuligheder ikke være et af de steder, du sparer alt for mange penge på. Hvis du over en længere periode sover dårligt, og så ovenikøbet på en ferie, hvor du konstant skal køre bil, kan det godt ende med noget, der er rigtig skidt.

Det er naturligvis forskelligt fra menneske til menneske, hvad der skal til, for at du kan få en nogenlunde søvn. Hvis du fint kan sove i en sovepose i et shelter ude i skoven, bliver det jo en dejlig billig fornøjelse for dig – men har du brug for en god madras og en dyne, så tag dig nu den frihed at investere i det til ferien!

En god næring kan give dig bedre søvn

Flere familier har en tendens til at droppe kravene til kvaliteten af kosten, når de først er kørt afsted på bilferien – men det kan faktisk godt være en af de ting, der er med til at ødelægge jeres søvn. Kroppen har brug for ordentlig næring for at fungere ordentligt, ligesom den også har brug for søvn – men mangler kroppen det ene, kan det godt være svært at opnå det andet. Du bliver muligvis mere træt, hvis du spiser mad, der ikke er nok næring i, men det betyder ikke nødvendigvis, at du sover bedre. Tværtimod vil din søvn nok i stedet blive meget forstyrret og efterlade dig træt om morgenen.

Skal I sove i bilen, så sørg for mørklægningen

Nogle mennesker er jo også så heldige (eller uheldige, alt efter hvad man nu synes), at de bare kan sove i bilen, når de er på bilferie. Det kræver selvfølgelig at bilen har en vis størrelse, og at der er mulighed for at kunne lægge nogle af sæderne ned for at gøre plads til soveunderlag, men så er det jo faktisk den billigste måde at overnatte på. Det er dog vigtigt at sørge for, at I kan trække noget for vinduerne, der sørger for komplet mørke, da I godt kan blive forstyrrede af lys ellers.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.