leasing

Skal du lease eller leje bilen på ferien?

Leasing og leje kan gøres i både kortere og længere perioder. Det kan derfor være svært at vide, om du skal vælge det ene eller det andet, når du skal på ferie. Det springende punkt bliver dog, om du skal til udlandet, og hvordan du vil komme dertil.

Du har i dag mulighed for at lease en bil i så kort tid, at det kan konkurrere med leje af en bil. Det kaldes minileasing, når du kun leaser bilen i en kort periode, for eksempel hvis du skal på ferie, eller af andre grunde har brug for en bil. Det kan for eksempel være, hvis du har fået arbejde i en anden by, men der går noget tid, før du kan flytte dertil.

Omvendt er det også blevet muligt at leje en bil i lang tid. Langtidsleje er blevet langt mere almindeligt, hvor du har mulighed for at leje en bil i flere måneder. Det er altså også blevet en konkurrent til leasing. Så hvad skal du så vælge?

Skal du til udlandet i bilen?

Et af de springende punkter, når du skal finde ud af, om du skal lease eller leje en bil, er, om du skal til udlandet eller ej. Når du lejer en bil, må du som regel ikke tage den ud af det land, som du har lejet den i. Du kan altså ikke leje en bil i Danmark og så køre til Tyskland, Sverige eller måske endda endnu længere væk på ferie.

Hvis du i den periode, hvor du har bilen, regner med at tage en tur til udlandet, vil det derfor typisk kunne betale sig for dig at korttidslease bilen. Når du skal til udlandet i en korttidsleaset bil, skal du dog være opmærksom på, at firmaet, som du har leaset bilen af, skal lave noget papirarbejde, for at du kan komme af sted. På den måde må du tage bilen med til en lang række forskellige europæiske lande.

Det er dog en god ide, at du er opmærksom på, at der er nogle lande, som firmaet ikke vil sende deres biler til, inden du begynder at planlægge din rejse. Det kan for eksempel være Ukraine, hvor mange firmaer er bange for, at der vil komme til at ske noget med deres biler, der kan gøre dem mindre værd, når de skal leases igen. Læs mere om privatleasing her.

Lej en bil, der hvor du er

Hvis du skal holde ferie i Danmark, kan du sagtens leje en bil her i landet og køre rundt i den. Når du skal vælge, om du skal leje eller lease, vil det derfor typisk kun være prisen, der afgør, om det skal være det ene eller det andet.

Skal du til udlandet, kan du som nævnt ikke tage en udlejningsbil med ud af landet. Hvis du gerne vil slippe for den lange køretur til for eksempel Spanien eller Portugal, kan det dog bedst betale sig for dig, at du flyver derned og så lejer en bil. De fleste udlejningsselskaber har biler, som du kan hente i lufthavnen. Det gør, at du kan have en bil med det samme, du forlader lufthavnen.

Bilen kan være rigtig praktisk at have til at komme rundt i i landet. Hvis I skal på roadtrip, er bilen selvfølgelig afgørende, men også hvis I skal bo det samme sted i udlandet, kan det være rart. Ofte er den offentlige transport ikke lige så god i udlandet, som den er i Danmark. Bilen gør det derfor nemmere at komme ud til seværdigheder, der ligger længere væk. Læs mere om billeje her.