Sådan klargør du bilen til vinterferien

Sådan klargør du bilen til vinterferien

Skal du på skiferie i vinterferien? Glæder du dig, men er du også lidt nervøs over, hvordan det skal gå og ikke mindst, hvad du egentlig skal have med i bilen? Frygt ej – det hele skal nok gå. Især hvis du planlægger, men samtidig tager det hele, som det kommer, så du ikke går rundt og er stresset på din ferie.

Netop det kan du læse om herunder, og så får du også en uundværlig guide til, hvordan du klargør din bil, inden du tager afsted på vinterens skiferie. Læs med og bliv klogere!

 

Planlæg, men tag det hele som det kommer

Planlægning er uden tvivl regel nummer ét, når det kommer til at skulle på ferie med familien. Især hvis I skal på skiferie og I skal have en masse ting med, der praktisk talt er uundværlige. Det kan virke som et kæmpe kaos af ting og mennesker, der skal medbringes, men hvis du planlægger det hele på forhånd, skulle du være nogenlunde sikret.

 

Dog er det nok mere reglen end undtagelsen, at man glemmer noget, så det kommer I med stor sandsynlighed heller ikke udenom. Når det sker, skal du ikke stresse alt for meget over det – for det sker selvfølgelig nogle gange, og det er aldrig verdens undergang. Prøv i stedet om du kan sige ”pyt” og tage det hele lidt som det kommer, når det ikke går som planlagt. På den måde får både du og din partner og jeres børn en meget bedre ferie, end hvis du stresser og er ked af det.

 

Guide til klargøring af din bil inden skiferien

Når du skal afsted på skiferie, kan det være ufattelig dejligt at have både pakkelister, lister over hvad du skal gøre, inden I tager afsted og andre lignende lister. Derfor får du herunder en guide til, hvordan du klargør din bil inden skiferien, så den del af turen er på plads:

 1. Husk madpakke og snacks i bilen
  Det er ikke altid til at sige, hvornår I kan få noget at spise, så mad og snacks kan være rigtig rart at have med (især hvis du rejser med mindre børn).
 2. Få sat vinterdæk på
  Det giver næsten sig selv.
 3. Få tjekket bilen godt og grundigt igennem, inden I tager afsted
  I skal køre på sneglatte veje, og her er det altså ekstra rart, hvis f.eks. bremserne virker til perfektion.
 4. Husk Det Røde Kort (SOS-international)
  Vigtigt!
 5. Tjek batteri, kølervæske og olie og mål dæktryk
  Også selvom du har fået bilen tjekket hos en bilforhandler.
 6. Husk sikkerhedsveste og advarselstrekant
  Mindst lige så vigtigt!
 7. Tjek lygterne
  I kommer med stor sandsynlighed til at skulle køre i mørke nogle gange, og her er det altså rart, at de virker.
 8. Husk startkabler, sneskovl og slæbetorv
  Hvis I går i stå på et tidspunkt, eller der er for meget sne til, at I kan komme frem på vejen, vil dette redde jer fra at skulle ringe til udenlandsk vejhjælp samt fra en hel masse unødig frustration.
 9. Fyld bilen godt op med underholdning
  Om man er 2 eller 60 år, kan det blive kedeligt at sidde i en bil i længere tid, og du vil takke dig selv for at have taget en masse gøgl med til at underholde alle med.