Sådan gør du din bil klar til vinterens kulde  

Sådan gør du din bil klar til vinterens kulde  

Vinteren nærmer sig med hastige skridt, hvilket kan tære hårdt på din bil, hvis ikke du har klargjort den til de kolde måneder. Det er altså supervigtigt, at du gør din bil klar til vinterperioden, så både den og du kommer sikkert igennem denne tid. Mange tror, det er tilstrækkeligt blot at skifte til vinterdæk, men faktisk er der flere ting, du skal være opmærksom på, før din bil er helt klar til at komme helskinnet igennem vinteren. En af de ting, mange ofte overser, er at tjekke op på væskerne under kølerhjelmen. Læs med, og bliv meget klogere på, hvordan du sørger for, at din bils motorolie, sprinklervæske og lignende er klar til vinteren.

Kølervæske

Når du skal gøre din bil klar til vinteren, er det vigtigt, at du tjekker, at din kølervæske er frostsikret. Mest optimalt er, at kølervæsken kan klare ned til minus 25-35 grader celsius. Er din kølervæske korrekt frostsikret, beskytter det desuden din bils kølesystem mod tæring, som kan give rustdannelse i kølerummet. Der følger altså flere fordele, ved at du tjekker op på din kølervæske. Når du skal tjekke, om kølervæsken er korrekt frostsikret, skal bilens motor være afkølet. Kølervæsken befinder sig nemlig under tryk i bilens kølesystem, og dette tryk stiger, når motoren bliver varm. Dette medfører en risiko for, at kølervæsken sprøjter ud, hvis dækslet åbnes, mens motoren er varm, hvilket kan medføre alvorlige skader. Tjek derfor aldrig op på bilens kølervæske, mens motoren er varm.

 

Bremsevæske

En anden vigtig forudsætning, for at du kommer sikkert igennem vinteren, er, at du sørger for, at bremserne på din bil fungerer. Dette er supervigtigt, fordi vejene ofte er glatte om vinteren, og derfor har du brug for, at dine bremser virker optimalt. Det er derfor vigtigt, at du også tjekker op på bilens bremsevæske. Nedslidte bremser og manglende bremsevæske gør nemlig, at bilens bremselængde bliver større, samtidig med at det bliver sværere at styre bilen i nogle situationer. Tjek derfor op på, om din bils bremsevæske er i orden eller få en autoriseret til det, hvis du er i tvivl.

 

Sprinklervæske

I de kolde vintermåneder bruger du ofte ekstra meget sprinklervæske, fordi det fjerner is, regn og sne fra bilens ruder, så du har frit udsyn. I Danmark kan det blive rigtig koldt om vinteren, og derfor er det vigtigt, at din sprinklervæske kan klare ned til minus 25-35 grader celsius. Sprinklervæske er heldigvis nemt at skifte og kan også fås i de fleste supermarkeder, men det er en vigtig forudsætning for, at du og din bil kommer sikkert igennem vinteren.

 

Motorolie

Endelig skal du sørge for, at der er nok motorolie på din bil. Dette er ikke bare vigtigt om vinteren men hele året, fordi det er nemlig olien, som både smører og renser din motor, så den fungerer optimalt. Derfor er det vigtigt, at din motorolie er helt ny og frisk, for på den måde undgår du, at din bil ikke kan starte. Leder du efter god og billig motorolie, så tjek denne side ud.