Sådan gør du bilen forårsklar

Sådan gør du bilen forårsklar

Den lange og kolde vinter kan være hård for bilerne – også for de glade førere. Det er nemlig knap så sjovt at køre på vejene, når de er dækket af sne, slud og salt. Heldigvis er vi heldige i Danmark i langt de fleste tilfælde, for vinteren bliver aldrig så hård her, som den gør mange andre steder. Ligeledes er vi nu heldige, fordi foråret for alvor er på vej. Det betyder, at det er tid til at nyde timerne på landevejene igen. Det betyder også, at bilen igen kan få lidt kærlighed, uden at den ødelægges af saltet på vejene og det kolde vejr. Der findes rigtig mange tips til, hvordan du kan gøre din bil klar til vinteren – men der findes færre om, hvordan du gør den klar til foråret. Det forstår vi ikke, for det er netop nu, det begynder at blive sjovt at gøre bilen klar til de gode ture igen. Derfor får du her også nogle tips til, hvordan du kan gøre bilen forårsklar.

Tjek undervognen

Der er flere faktorer, der gør, at vinteren er ekstra hård for bilerne. Først og fremmest er det våde og meget kolde vejr hårdt for bilerne. Derudover er det utrolig hårdt for bilerne med saltet på vejene. Saltet kan blandt andet være meget skadeligt for bilens undervogn. Derfor er det også en rigtig god ide at tjekke bilens undervogn, når vinteren er forbi. Dette gælder især, hvis du har en ældre bil, og det har været en hård vinter. Du kan med fordel få dette gjort på et autoværksted eller hos en mekaniker. Hvis du skal have en ny undervogn, er der flere forskellige slags at vælge imellem. Du kan for eksempel få en undervogn fra Bilstein. Bilsteins undervogne er ’toppen af poppen’ i forhold til undervogne, der egner sig til gadekørsel.

Giv dig tid til forårsrengøringen

Du forbinder måske kun forårsrengøring med noget, der skal gøres i hjemmet. Dog er det også en god ide at give din bil en god forårsrengøring. Dette hænger igen sammen med, at der kan sidde rester af salt udenpå bilen. Saltet kan gøre, at bilen lettere ruster. Sørg derfor for, at bilen er helt fri for salt og skidt, når vinteren er ovre. Du kan med fordel også pleje din bil inden for dørene. Flere måneder med vådt vejr, sjap og salt har sikkert sat sine spor i bilen. Du kan med andre ord viske tavlen ren, så du kan køre forårskørsel i en bil, der skinner både udenpå og indvendigt.

Hvad du skal gøre for at gøre din bil klar til foråret, afhænger naturligvis af, hvad du har for en bil, hvor hård vinteren har været, om din bil har stået inde eller ude og mange flere ting. Hvis du er i tvivl om, om der er noget du bør tjekke på bilen, kan du altid kontakte dit lokale autoværksted.