Bilferie med børn kan være et stort projekt – og for dem der har prøvet det, er det ikke altid ligeså idyllisk som man håbet på. Men har man realistiske forventninger til turen og planlægger godt i forvejen, kan det hurtigt blive en succes og en rigtig fed og fleksibel måde at rejse på. Her får du et par tips til, hvordan du rejser med børn i bilen.

Før i tager afsted

For at få den bedste kør-selv-ferie, kræver det en del planlægning – især når der er børn i bilen. Prøv derfor så vidt muligt at planlægge både kørsel og pauser efter efter børnenes søvnmøster og normale spisetider, så de stadig har deres rutine hjemmefra. F.eks. er det optimalt at køre når børnene sover middagslur, og holde pause på det tidspunkt de normalt får aftensmad.

Før i tager afsted bør i også overveje hvor mange timer i – realistisk – kan køre på en dag, og eventuelt booke overnatningssteder på forhånd. Især hvis i skal køre langt, kan det være rart med en eller flere overnatninger, der faktisk bliver en hyggelig del af bilferien.

Læg en udførlig plan for alle køredage, og planlæg gerne hvor i som udgangspunkt vil holde pauser. En detaljeret tidslinje for hver dag, kan hjælpe med at holde overblikket, og gøre køreturen mindre stresset. Det kan betale sig at udskrive både tidslinjer, bookingreferencer og lignende, så I ikke er afhængige af jeres smartphones.

Børn i bilen

Når I fortæller jeres børn at i skal på bilferie, er det vigtigt at I lægger vægt på, hvor meget hyggetid i får sammen. Sæt fokus på det positive, så børnene på forhånd har høje forventninger til ferien og kan glæde sig. Planlæg en masse lege og aktiviteter i kan underholde børnene med undervejs, så de ikke bliver rastløse og umulige. En klassisk leg til bilturen, er at vælge en farve og se hvem der kan spotte den flest gange i landskab og på biler. Det kan også være en god idé at tage en iPad med, så børnene kan se film eller spille en gang i mellem.

Derudover skal i huske at gøre det så hjemligt og komfortabelt for børnene som muligt. Undgå at fylde bagsædet med tasker og kufferter, men brug i stedet pladsen til dyner, puder, bamser og legetøj, så børnene både sidder godt, men også har det hyggeligt.

Husk hyggen

For mange danskere er bilferie lig med et stop ved grænsehandlen, hvor der indkøbes alle former for godter til turen. Desværre er grænsehandlen sjældent sjov for børn, og tålmodigheden vil hurtigt slippe op. Der er dog alternativer – med online grænsehandel på netpris.dk, kan du købe til tysk moms og få leveret dine varer på din hjemmeadresse. De har både sodavand, slik og øl til tyske priser, så i kan opmagasinere før i kører afsted.

Det kan også være en god idé at pakke gulerodsstave, pølsehorn, pizzasnegle, nødder, frugt og müslibarer. Bilferien skal være hyggelig og man skal ikke gå ned på snacks. Det kan også være en god idé at have en køletaske med, så i kan holde jeres drikkevarer kolde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *