Sponsoreret annonce

Kørestolen med i bilen? Den problematik er du nødt til at tage med i dine overvejelser, når du som gangbesværet vælger bil og bilmærke. Rover byder heldigvis oftest på god bagageplads, selvom adgangen til store ting i bagagerum i nogle modeller kan være lidt besværlig på grund af høj læssekant.

Når du vælger bilmærke og -model er pladsen til kørestole formentlig ikke det første, du kigger efter. Du vil formentlig være interesseret i, om bilen er med til at udtrykke den person, du er. Rover er et klassisk engelsk bilmærke, som udstråler diskret elegance. Hvis denne elegance lige er dig, er der ingen grund til at vælge andre biler, blot fordi du skal have en kørestol med.


Er der plads til kørestolen i en Rover?

Det korte svar er ja.
For det første er de fleste Rover-modeller store biler med god bagagerumsplads. For det andet findes der rigtig mange kørestole, som kan pakkes sammen, så de kun fylder ganske lidt.


Rover som invalidebil

Har du fået bevilget invalidebil hos din kommune, og ønsker du dig en Rover, skal du være opmærksom på økonomien. Bevillingen kan bestå af et rentefrit lån plus et tilskud til ombygning. Det rentefri lån er typisk på 195.000 kr., hvoraf halvdelen skal afdrages – og for den pris får du vanskeligt ved at købe en Rover. Til gengæld er tilskuddet til ombygning på 100%, så hvis kommunen vurderer, at du har behov for det, kan du f.eks. få tilskud til


Særlig indretning til kørestol

En mulig særlig indretning kan være en taglift til sammenklappelig kørestol. Sådan en indretning fremstår på bilen som en stor tagboks. Tagliften indeholder en elektrisk lift, hvor kørestolen kan ligge i sammenklappet tilstand. Liften skydes ud over bilens venstre side og sænker kørestolen ned ved siden af førersædet. Herfra kan du selv samle den op, klappe den ud og køre i kørestolen ud på dine ærinder. Taget på liften er vandtæt, så din kørestol ligger trygt og komfortabelt. Tagilften pynter dog ikke noget videre på en smuk bil som en Rover.


Kørestol og stor Rover

Ud over de smukke og elegante Rovermodeller, findes også de traditionelle stærke firhjulstrækkere Landrover og Rangerover. Disse biler er store muskelbundter, som i sagens natur har masser af plads til kørestol. De største modeller vil endda kunne indrettes med kørestolslift bagud af bilen, så du kan køre hele vejen ind i bilen. Så hvis du har et job eller en fritidsinteresse, som kræver en kraftig firhjulstrækker – og hvis du ellers har råd – behøver du ikke nøjes med en Ford Transit eller VW Caddy som invalidebil.
God tur!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.