Der er visse steder i bybilledet, hvor man har behov for at spærre af for biler. Dog er det ikke alle steder, hvor det er muligt at gøre med hegn og låger – derfor bruger man pullerter. 

Pullerter er med til at regulere trafikken for eksempel på P-pladser, afmærkede områder eller områder, hvor der ikke må køre biler.

Læs mere om pullerter, og hvordan de kan benyttes som effektivt byinventar.

Pullerter til forskellig behov

De mest normale pullerter, som man ser ude i bybilledet, er de sølvgrå pullerter med halvkugles top. Men der findes pullerter i mange forskellige udgaver. 

Du kan for eksempel også købe pullerter med kæder, som forbinder dem med hinanden for at afspærre et bredt område. Du kan også købe automatiske pullerter, som kan køre op og ned af jorden helt automatisk.

Beskyttelse og sikkerhed i bybilledet

Brug robuste pullerter til afspærring af trafik og indkørsler. Afskærm de områder hvor fodgængere eller cykler skal beskyttes mod trafik. Det kan for eksempel være ved gågader eller cykelstier, grønne områder eller offentlige anlæg, hvor der ikke må køre biler eller motorcykler.

Du kan også bruge en pullert til indkørsel, hvis du gerne vil markere eller afgrænse et parkeringsområde. 

Opsætning af pullert

Det er relativt simpelt at opsætte en pullert. Dog skal det klares af professionelle og erfarne montører, så de installeres korrekt. 

Ofte nedstøbes en pullert i underlaget, men den kan også boltres fast. Det er ikke noget, som kan klares uden professionelt værktøj. 

Stil og design 

Der findes naturligvis ikke kun én form for pullert. Du kan vælge mellem forskellige former, højder, materialer eller farver, så strukturen passer ind i byens designlinje.

Nogle modeller kommer også med indbyggede røde eller hvide reflekser eller afmærkninger på toppen, som gør dem endnu lettere at få øje på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *