Der er mange af os, der på den ene eller den anden måde har behov for en flugt i ny og næ. Hverdagen er travl og for at kunne blive ved med at komme både effektivt og motiveret igennem den, er det nødvendigt at koble af. Nogle gør dette ved at deltage i en sport, således de får brugt en masse energi og kan lade op på ny, andre pakker kufferten og tager ud for at rejse og få sig nogle skønne oplevelser, og så er der dem, der går den mere usunde vej.

Her er der heldigvis tale om et mindretal.

Det kan være svært at bryde alkoholens stramme lænker

Men der er flere, der vælger at ty mod alkohol, når de vil flygte fra hverdagen og have den på afstand for en stund. Først begynder det måske med et enkelt glas vin til maden hver aften, senere bliver det til to glas inden sengetid, og på et tidspunkt når man til et niveau, hvor man ikke føler, at man kan bryde de lænker, som alkoholen lægger omkring en.

Og før man ved af det, kan man være ude i et seriøst misbrug, som det kan være svært at se sig ud af igen.

Har du erkendt, at du har et problem?

Alkohol er nemlig ligesom for eksempel rygning særdeles vanedannende og ikke mindst usundt i større og længerevarende mængder. Det betyder, at det kan være svært for dig at komme ud af dit misbrug på egen hånd, og derfor er det en fordel at søge hjælp.

Dog er du allerede langt med din alkoholbehandling, hvis du erkender, at du har et problem, og at du ikke føler, at det er en vej, du vil blive ved med at gå ned ad i dit liv. Er du ikke selv nået til erkendelsen, har du ofte familie og venner, der har fulgt dig tæt, og som ved, hvad du har behov for.

Start op med professionel alkoholbehandling på dine vilkår

Og heldigvis er det muligt at finde professionel behandling.

Uanset hvor i landet du holder til, kan du finde erfarne folk, der står klar til at yde den alkoholbehandling, som du måtte have behov for. Det betyder, at du får et skræddersyet program, der passer til dit misbrug, og som således også stemmer overens med den måde, som du griber din hverdag an på, og derfor bliver det mere overkommeligt og realistisk for dig at bryde ud af de stramme lænker, som alkoholen har lagt omkring dig.

Den støtte du behøver gennem hele alkoholbehandlingen

Når du vælger at gå i alkoholbehandling, får du erfaren hjælp. Det vil sige, at du får dygtige fagfolk, der forstår din situation og formår at tage hånd om den på dine vilkår. De vil være din støtte både før, under og efter din behandling, og de vil sørge for, at du føler dig hørt – både når det går godt, og når du har behov for en støttende skulder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *