Ingen lever for evigt, og de fleste biler ender også deres dage hos en autoophugger. Når det kommer til det punkt, hvor synsmanden rynker på næsen over diverse skavanker, og det bliver for dyrt at holde bilen kørende i god stand, så er det tid til at sige farvel til sin kære bil. 

Er du som jeg vild med biler, og indeholder dine mareridt-historier, hvor din bil bliver ridset, eller skadet, ja, men så kan det være svært at tage beslutningen at sende bilen på de evige jagtmarker hos autoophuggeren.

Selv om de fleste autoophuggere er både miljøgodkendte og tager sig godt af de dele, der stadig er brugbare, er det trist og med nervøst sind, at afhentningen af sin, nu skrotbil foregår.

Selv om din bil ikke må køre på vejen, er den stadig værdifuld

Hvis din bil er så udtjent, at den ikke kan sættes til salg, så er der kun autoophuggeren tilbage. Men heldigvis kan du få penge for din brugte bil, både i form af statens skrotpræmie, men den enkelte autoophugger vurdere også dine bildeles værdi alt efter mærke, model og slidtage.

For genbrug af bildele er en god forretning både for miljøet og pengepungen. En brugt autoreservedel kan oftest fås til en brøkdel af prisen for en ny. Og det er sund fornuft at købe brugt, specielt når vi taler de mekaniske dele i jern, som er meget holdbare. Men i det hele taget er der ikke nogen grænser for, hvilke reservedele en autoophugger kan sælge videre.

Nye sæder, håndtag til døren, eller en hel dør, karburator, næsten alt kan genbruges, hvis det er i nogenlunde til god stand. 

Der er en autoophugger i alle de større byer

Uanset hvor du bor i landet, kan du få et godt tilbud for din gamle bil, ja, nu skriver jeg gamle bil, men nye biler kan også være skrotbiler. Min lokale autoophugger i København, https://avedoreautoophug.dk, fortalte mig, at de havde fået en bil ind, der var 4 dage gammel. Ja, den nye ejer af bilen mistede kontrollen over hans nye bil, og den blev totalskadet. Tilbage til emnet!

Ja, uanset om man bor i Jylland eller på Fyn eller Sjælland, så er der med garanti en autoophugger i den nærmeste større by. Og bor du lidt afsides, så skal du ikke fortvivle for de fleste autoophuggere, tilbyder afhentning af din skrotbil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.