En brugt bil er ofte billigere end en ny bil i det lange løb. Men der er nogle fælder, du skal passe på, når du køber brugt bil. Ellers kan det blive en dyr fornøjelse. I denne artikel går vi igennem, hvad du skal være særligt opmærksom på ved køb af brugt bil.

Mange vælger at købe brugt bil i stedet for ny. Og det er der god grund til. De allerdyreste kilometer, du kan køre i en bil, er nemlig de første. Allerede når du har forladt bilforhandleren i en fabriksny bil, er den faldet i værdi. Men brugte biler er kun billigere i længden, hvis du er opmærksom på nogle ting, når du handler.

1. Er der garanti?

Hvis du vælger at handle privat, er der ofte gode penge at spare i forhold til at købe bil hos en forhandler. Det skyldes at forhandleren lægger sin fortjeneste oven i bilens pris. Du skal dog være opmærksom på, at ved privat bilhandel handles bilen som “beset”. Det betyder, at du ikke har nogen reklamationsret.

Handler du i stedet hos en forhandler, skriver du normalt under på en garantiperiode på eksempelvis 6 måneder. Hvis der er fejl på bilen, kan merprisen nemt tjene sig selv hjem.

2. Passer bilens kilometertal?

Bilens kilometertal er en af de ting, der oftest bliver fusket med i forbindelse med salg af brugte biler. Hos Trafikstyrelsen kan du se synsrapporter for alle biler. På synsrapporten er kilometertal ved hvert syn registreret. Så kan du se, om det stemmer overens med det nuværende kilometertal. Men det kræver naturligvis, at du kan få oplyst bilens registreringsnummer.

3. Er der restgæld i bilen?

Det er ekstremt vigtigt at tjekke, om der er restgæld i den bil, du har udset dig. For hvis den tidligere ejer har optaget lån med pant i bilen, følger pantet med bilen. Så køber du en brugt bil, der er pant i, og den gamle ejer ikke betaler lånet af, kan långiveren faktisk konfiskere bilen som betaling for sit pant, selvom du har betalt for den.

Du kan tjekke om der er gæld i en bil på Tinglysningens særlige hjemmeside for billån, kaldet bilbogen.dk.

4. Spørg andre til råds

Når du køber brugt bil, står du meget alene. Der findes ikke – som ved eksempelvis bolighandel – mulighed for at få køberrådgivning, der kan hjælpe dig med at se, om der er problemer med bilen eller med handlen. Men har du en bilkyndig i din omgangskreds, er det en god idé at lade ham eller hende se på bilen igennem sammen med dig. Du kan eventuelt også få dit lokale autoværksted til at gennemgå bilen.

5. Kan du stole på sælgeren

Uanset om du handler privat eller hos forhandler, bør du være opmærksom på, om sælger giver dig hele historien om bilen. Brug dine instinkter og læg mærke til, om noget virker for godt til at være sandt.

Hvis det er en forhandler, du handler med, så sørg for at tjekke dem på nettet først – eksempelvis hos TrustPilot og ved Google-søgninger. Har de mange negative kommentarer, bør du være særligt opmærksom ved handelen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *