Rover Jeep - maanedsleje

Klargøring af bilen til foråret

Den danske vinter kan være hård ved din bil, fordi der er lave temperaturer og meget salt på vejene. Derfor er det vigtigt, at du gør din bil grundigt klar til foråret – men hvordan gør du egentlig det? Læs med her og bliv meget klogere på, hvilke ting du skal huske i forbindelse med klargøring af din bil.

 

Giv din bil en grundig rengøring

Efter en vinter med kolde temperaturer og masser af vejsalt, så trænger din bil stensikkert til en hovedrengøring. I vinterperioden har du sandsynligvis benyttet dig af vaskehallen, og dette er som sådan også fint nok. Det er dog nødvendigt, at du vasker din bil med håndkraft sommetider, fordi maskinen i vaskehallen ikke har mulighed for at komme ind i alle kroge og kanter. Find derfor vandslangen og en børste frem og kom i gang med at vaske din bil! Vær opmærksom på at skrubbe ekstra godt omkring dækkene, fordi det er her, der typisk vil ophobe sig meget skidt og salt. Det er vigtigt at få dette fjernet, fordi det holder på fugten og derved kan medføre rust.

Husk også at rengøre din bil indvendigt, og til dette kan du bruge en støvsuger. Husk at komme omkring i alle hjørner og kanter og ned mellem alle sprækker. Til bilens overflader kan du bruge en fugtig klud, mens du til bilens ruder kan bruge almindelig glaspuds. Inden du ser dig om, vil din bil være skinnende og helt klar til foråret!

 

Smør din bil

Salt og skidt kan også have sat sig fast andre steder, hvor det ikke er muligt for dig at komme til med en børste. Nogle steder kan det altså være nødvendigt at bruge en spraydåse med en tynd studs, så du kan ramme præcis de steder, du ønsker at smøre. Disse steder skal du sørge for at smøre med universalolie. Vær især opmærksom på at få smurt din bils bevægelige dele, såsom hængsler, brændstofklap og vinduesviskere. Det er også en god idé at smøre låsene med låseolie, især hvis bilen har centrallås.

 

Skift dækkene på bilen

Du skal selvfølgelig også have afmonteret dine vinterdæk, men dette kan du med fordel vente med at gøre indtil april. I marts måned er der nemlig stadig risiko for sne, slud og glatte veje, så derfor skal du passe på med at skifte dine dæk for hurtigt. Sørg dog for at tjekke dine sommerdæk efter for sten og skidt i god tid, og tjek også op på, om dækmønsteret er over de anbefalede 3 millimeter. Er dine dækmønstre mindre end dette, bør du overveje, om du skal anskaffe dig nogle nye. På rabatbanditten.dk finder du et hav af forskellige rabatkoder til alverdens ting. Du kan også finde rabatkoder til hjemmesider, som sælger biludstyr. Ønsker du eksempelvis at købe nye dæk, så sørg for at tjekke rabatbandittens rabatkoder igennem, for så kan du stensikkert spare penge!

 

Følger du ovenstående råd, er du sikker på, at din bil er helt klar til at køre ind i foråret.