Hvad skal jeg vælge? Find de rigtige fælge til din Rover

Hvad skal jeg vælge? Find de rigtige fælge til din Rover

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

En bil er ikke bare en bil. Den består af mange fantastiske dele, som giver dig mulighed for at sætte dit helt eget præg på drømmebilen. Vi taler selvfølgelig både om det indvendige udseende, lakeringen og dine alufælge, der sørger for den sidste finish.

I denne artikel kan du læse mere om, hvordan du vælger de helt rigtige fælge til din bil. Der findes forskellige typer på markedet, og vi gør dig klogere på det udvalg, du kan vælge imellem.

Lovgivning omkring fælge

Fælge til bilen beskytter dine dæk under kørsel, og derfor bør du altid erhverve dig fælge, hvis din bil ikke allerede har nogle. Der er en række lovkrav, du skal overholde, når du køber dine nye fælge. Her gennemgår vi dem kort for dig, så du har helt styr på dem.

Først og fremmest skal du kigge på sporvidden på din bil, når du har monteret dine fælge. Det er lovligt at øge sin sporvidde med 20 mm i alt, altså 10 mm på hver side af dækket. Dette kan gøres uden dokumentation, men du skal altid udregne det ud fra den mindste sporvidde ud fra bilens standardtypegodkendelse. Får du derimod større fælge, end du kan køre med uden dokumentation, skal der forelægges en TÜV-attest som dokumentation.

En anden ting, der er vigtig at have øje for, er skærmreglementet. Her skal hele hjulet være inden for skærmen. Hvis du ikke opfylder dette krav, er dit hjul ikke lovligt at køre med.

De rette fælge til vinteren

En Rover skal helst kunne klare alle former for vind og vejr. Det samme gælder for dine fælge, og her er der en særlig type, der er god for dig at vælge. Stålfælge egner sig godt til det kolde vintervejr, hvor der er salt på vejen. Stålfælge er helt unikke i deres modstandsdygtighed, hvor de er afvisende overfor vejsalt og snavs i det kolde vejr.

Den store forskel på stålfælge og alufælge er et mere begrænset udvalg i stål, og så er stålet langt mere robust end aluminium. Kører du dermed på meget ujævne veje, såsom en grusvej, er stålfælgene ligeledes et godt valg. Stålet er også en smule billigere, og dermed er de gode at have stående til vinterhalvåret.

Kvaliteten er vigtig

Vil du gerne have nogle flotte alufælge, er det vigtigt at have øje for særligt én faktor, nemlig kvaliteten. Denne type fælge er dyrere end modeller i stål, men det er dog muligt at finde billigere alternativer. Investerer du i et par billige fælge i aluminium, kan du dog risikere, at kvaliteten er dårlig, og dermed holder de langt fra så længe, som de burde.

Jo tungere dine fælge er, desto større indvirkning vil det have på bilens ydeevne. Dette er grundet, hjulet er underlagt overførselsenergien, hvor tungere fælge vil kræve en større kraft, når hjulet skal sættes i bevægelse. Det kan dermed have en betydning for dit brændstofniveau, men ikke desto mindre er det vigtigere med god sikkerhed og stil på vejene.