Efteraarsklar bil

Gør bilen efterårsklar

En af fordelene – vil mange mene – ved at bo i Danmark er, at årstiderne skifter. Vi får lov til at opleve vejrskift og skiftende natur. Det kan være fascinerende, men det kan også kræve lidt ekstra arbejde – især for bilejere. Bilen skal nemlig klargøres til de forskellige årstider, hvis man vil gøre sig forhåbninger om at holde gang i bilen i så lang tid som muligt. Når det er sommer, og varmen rammer Danmark, skal man for eksempel være ekstra opmærksom på væskebeholdningen i bilen, mens helt andre faktorer gør sig gældende om vinteren. Når sommeren er slut, er det altså en rigtig god ide at begynde at gøre bilen klar til den koldere periode, der følger. Herunder får du nogle tips til, hvad du kan gøre for at gøre din bil klar til efteråret.

Kontroller dine viskerblade

At køre mod solnedgangen kan være virkelig smukt – når efteråret rammer, kan det dog også være virkelig farligt. Solen er generelt lavere på himlen i de koldere måneder, og den lavthængende sol kan være virkelig farlig. Det kan nemlig være rigtig svært at se ud ad forruden, når solen står direkte ind på den. Solen reflekterer alt det, der sidder på forruden, hvorfor det er ekstra vigtigt, at forruden er ren i disse måneder. Sørg for at have fyldt sprinklervæske på bilen, og kontroller dine viskerblade. Du skal holde øje med, om gummiet på viskerbladene er rent, og du skal se, om der er revner eller sprækker i gummiet. Det kan være nødvendigt at udskifte viskerbladene op til efteråret, men det er heldigvis nemt at gøre selv. Du kan finde et stort udvalg her, hvis du leder efter nye viskerblade til bilen.

Find vinterdækkene frem

Nogle kører med helårsdæk på bilen, mens andre foretrækker at køre med sommerdæk i sommerhalvåret og vinterdæk i vinterhalvåret. Hvis du kører med sommerdæk, skal du sørge for at udskifte dem, inden kulden rammer vejene. Det kan være farligt at køre med sommerdæk på efterårs- eller vinterglatte veje, fordi dækkene ikke får ordentligt vejgreb. Det er altså vigtigt, at du sørger for at montere dine vinterdæk, inden kulden rammer, og vejene bliver glatte. Du kan få professionelle til at montere dine vinterdæk – eller du kan gøre det selv. På Bilogmotor.dk kan du læse en hel masse om biler, blandt andet hvordan du monterer nye dæk på bilen.

Hold øje med batteriet

At holde øje med batteriet er ikke noget, du kun skal gøre, når efteråret nærmer sig. Du skal naturligvis holde øje med batteriet året rundt, så du er sikker på, at det er ladet op til den fulde kapacitet. At kontrollere batteriet er dog ekstra vigtigt, når kulden rammer os. Kulden er nemlig med til at dræne batteriet hurtigere. Derudover bruger man generelt mere strøm i vinterhalvåret, fordi varme, lys og vinduesviskere oftere er mere i brug i denne periode. Hvis batteriet er opladt, er du sikker på at kunne starte bilen altid – og du er mere sikker, hvis du eksempelvis kører i stykker en kold vinterdag.