Gode råd til en god campingferie med børn

Skal du på campingferie med børnene til sommer? Campingferie er for det meste en rigtig dejlig form for ferie – den er fleksibel, fordi man selv bestemmer, hvor længe man har lyst til at være et bestemt sted. Og så er denne type ferie praktisk, fordi man selv sætter rammen for, hvordan ferien skal foregå. Men hvis man ikke får fastsat de helt rigtige rammer og forventninger til sin campingferie, så kan det nemt ende i sure eller triste børn, der gerne vil hjem. Og ikke mindst manglende motivation fra både børn og voksnes side til at komme afsted igen året efter. For at få det bedste ud af en campingferie kommer her en række råd til, hvordan du giver dine børn den bedst mulige campingferie – på alle parters præmisser.

Sikkerheden skal altid være helt i top

Når du kører med en campingvogn, så påtager du dig samtidig et enormt stort sikkerhedsansvar, som det er meget vigtigt, at du er i stand til at leve op til. En af måderne, du kan leve op til dit sikkerhedsmæssige ansvar, er ved at huske at sætte specielle campingspejle op på bilen, så du har et bedre udsyn. Det kan nemlig være svært at overskue andre trafikanter som bilister, cyklister og gående. Spejlene er længere end normale sidespejle på biler. Det gør, at spejlene kan række længere ud, så udsynet bliver betydeligt bedre. Spejlene fungerer ved, at man skruer dem på de spejle, der sidder fast på bilen. Det kan man ofte få hjælp til hos forhandleren, så man er sikker på, at de sidder forsvarligt i det skiftende danske vejr med regn og blæst.

Tag altid underholdning med til regnvejrsdage

Og apropos regn og blæst. Selvom den danske sommer ofte er dejlig, og det er skønt at se landet på en helt anden måde, når man kører igennem det med sin campingvogn, så kan den danske sommer være lige så våd og blæsende, som den kan være smuk og varm. Derfor er det vigtigt at indrette campingvognen så hyggeligt som muligt, så hele familien kan trække sig tilbage til vognen på lange regnvejrsdage. Det er vigtigt at huske at tage kortspil og brætspil med, hvis man gerne vil holde børnene beskæftiget og være social med sine børn, når Wi-Fi og iPad bliver sat på pause.

Gør campingvognen hjemlig

Campingferier kan ofte vare i lang tid, og familien kan komme til at overnatte mange forskellige steder. For nogle børn kan disse mange skift godt virke forvirrende, og det kan gøre nogle børn kede af det. Man kan komme dette problem til livs ved at indrette campingvognen som et hyggeligt, midlertidigt hjem – et genkendeligt sted hvor børnene kan trække sig tilbage og føle sig både trygge og hjemme efter lange dage på farten. Man kan gøre campingvognen mere tryg og hjemlig ved at tage ting med fra jeres rigtige hjem. Det kan for eksempel være sovedyr, legetøj eller spil, som det enkelte barn føler sig tæt knyttet til. Hvis du og din familie vil vide mere om, hvordan I kan gøre campingferien endnu bedre, kan I søge inspiration på https://www.campingudstyr.dk/campingspejle.