Gadgets i bilen, der gør det nemmere i storbyen

Gadgets i bilen, der gør det nemmere i storbyen

Er du bilejer i en større by, kan du have brug for helt specielle gadgets til din bil, som for mange andre bilejere ikke er nær så nødvendige. Det er gadgets, der sparer dig for trælse udgifter og meget tid og bekymring og kan erhverves uden de store økonomiske omkostninger eller besvær. Artiklen herunder giver et bud på tre forskellige gadgets, du kan få brug for i storbyen.

 

En elektronisk p-skive – et fornuftigt valg

Flere har fået øjnene op for den elektroniske p-skive, der uden din hjælp sørger for at stille sig selv, når du har parkeret bilen, og flere af dem kører på solceller eller advarer dig om, hvornår det er tid til at skifte batterierne. Det er en fantastisk opfindelse, der kan spare dig for mange fremtidige parkeringsbøder, du ellers risikerer at få, fordi du glemmer at stille p-skiven manuelt. Desuden kommer flere elektroniske p-skiver med en dertilhørende app, som kan hjælpe dig med at finde din bil igen, hvis du glemmer, hvor du parkerede den i den store parkeringskælder under byen. Har du ofte svært ved at finde ledige parkeringspladser inde i byen, så kan enkelte p-skiver også hjælpe dig med dette. En elektronisk p-skive er derfor en genial gadget til dig, der ofte parkerer i storbyen.

 

Det tredje øje med et bilkamera

Selvom det stadig er allermest udbredt i USA, begynder de såkaldte bilkameraer at vinde indpas på det danske marked. De små kameraer, du monterer i bilen, kan nemlig hjælpe dig med eventuelle forsikringsskader, hvis du skulle komme ud for en bilulykke eller et mindre uheld. Nogle bilkameraer registrerer, ligesom elektroniske p-skiver, rystelser, så den automatisk tænder, når du starter din bil.

 

Andre skal tændes manuelt, men det har den fordel, at du kan tænde kameraet, hvis din bil skal holde parkeret inde i byen i en længere periode. Hvis nogen bryder ind i din bil eller laver hærværk, har du videooptagelser, du kan vise dit forsikringsselskab, så du får erstatning. Især i byerne kan ske små uheld, der kan være svære at afgøre i forhold til, hvem der skal have erstatning, men med et bilkamera i bilen har du en klar fordel som bilejer. Er du interesseret i et bilkamera kan du på for eksempel bilstriben se en stor test af de førende på markedet.

 

GPS’en viser vejen

Har du ikke allerede været ude at investere i en GPS til bilen, burde du gøre det. GPS’erne på markedet i dag er så præcise, at de kan finde hen til lige præcis det, du har brug for. Oplever du indimellem at køre forkert eller køre længere omveje på grund af de små ensrettede veje i byerne, eller lander du altid lige midt i trafikproppen? De fleste GPS’er i dag har indbyggede funktioner, så de for eksempel kan hjælpe dig med at finde den nærmeste tankstation, eller advare dig om, hvor der kører allerflest biler, så du kan tage en smutvej. Kører du meget i byer, kan en GPS være en stor hjælp, så du når frem til din aftale i god tid.