Det er blevet populært at tage på kør-selv-ferie, og derfor nedlægger mange danskere adskillige kilometer på vejene i sommerperioden. Hvad end dette foregår på danske eller udenlandske veje, så er det en god idé, at du sørger for, at din bil er klargjort inden da, så du ikke ender med at strande på eksempelvis den tyske Autobahn.

Ønsker du at køre sommeren i møde i en bil, som er tiptop i orden? Læs med her og bliv meget klogere på, hvordan du gør din bil sommerklar.

 

Sørg for at få dine vinterdæk skiftet

Dette step giver måske sig selv, men det er alligevel en nævneværdig forudsætning for, at din bil kommer godt ind i sommerperioden. I Danmark kan vejret være meget skiftende, og derfor skal du passe på med at skifte til sommerdæk for tidligt. Som hovedregel kan du vente med at udskifte dine vinterdæk indtil april, idet der er risiko for våde og glatte veje helt indtil da.

 

I mellemtiden kan du med fordel tjekke op på, at dine sommerdæk fungerer, som de skal. Gå dem efter for sten, tjek at de har nok luft, og sørg desuden for, at deres dækmønster er inden for de anbefalede 3 millimeter.

 

Er du på udkig efter nogle nye dæk, kan du med fordel kigge nærmere på denne hjemmeside, som har et stort sortiment af blandt andet sommerdæk.

 

Find rengøringshandskerne frem

Dette tip er måske artiklens kedeligste, men det er supervigtigt, at du sørger for at få rengjort din bil ordentligt efter vinteren. Dette gælder både udvendigt og indvendigt, for vinteren har nemlig sandsynligvis sat sine spor begge steder.

 

Når du skal rengøre din bil udvendigt, så glem i første omgang alt om vaskehaller. Din bil bliver nemlig meget renere, hvis du selv gør det, fordi du har mulighed for at komme ind i alle kanter og kroge. Det eneste, du behøver at bruge, er en vandslange og en børste, og så er du altså godt kørende. Vær især opmærksom på at få rengjort bilen omkring dækkene, da der her typisk vil have ophobet sig en masse salt fra vinteren. Hvis ikke dette salt bliver fjernet, kan det medføre rust.

 

Når du har rengjort din bil udenpå, er det tid til at rykke indenfor. Start med at støvsuge din bil. Især er det vigtigt, at du kommer omkring alle hjørner og sprækker. Sørg for at få luftet måtterne grundigt, da disse kan have suget meget fugt til sig i det våde vintervejr.
Brug en klud opvredet i varmt vand og sæbe til at rengøre alle overflader og slut til sidst af med at pudse vinduerne med glaspuds. Inden du ser dig om, vil du stå tilbage med en rengjort bil, som vil føles som ny.

 

Tjek op på lygter og vinduesviskere

Dette step er ikke bare vigtigt, hvis du vil gøre din bil sommerklar – det er en god idé at tjekke op på disse ting regelmæssigt, da de kan have indflydelse på din sikkerhed.

 

I vinterperioden er bilens vinduesviskere ofte på overarbejde, fordi der falder meget forskelligt nedbør. Tjek derfor, om gummiet på dine viskere er intakt, og om bladene fortsat er skarpe.

 

Tjek desuden, om alle bilens lygter og lys fungerer, som de skal. Det er yderst vigtigt, at alle bilens lygter fungerer optimalt, så du ikke bliver overset i trafikken og bringer både dig selv, dine medpassagerer og andre trafikanter i fare. Husk også at komme hele bilen rundt, så blink- og stoplys ikke overses.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *