Fire tips til, hvordan du kører længere på literen

Fire tips til, hvordan du kører længere på literen

Der er ingen tvivl om, at bilen er en af de ting i hverdagen, der sluger allerflest penge. Pengene går særligt til den benzintank, som jævnligt skal fyldes op. Man kan ikke rigtigt komme uden om, at bilen skal have benzin, men man kan til gengæld være med til at justere lidt på, hvor ofte den skal tankes. I denne artikel får du fire gode tips til, hvordan du kan få din bil til at køre længere på literen.

De rigtige dæk

En af de ting, der kan spare dig for benzinpenge og hjælpe din bil til at køre længere på literen, er et par gode brændstoføkonomiske dæk, der passer til din bil. Der findes mange forskellige slags dæk, og de har ofte forskellige egenskaber, der særligt bliver lagt vægt på. Hos en del dæk er det brændstoføkonomien, der bliver lagt vægt på. Det er disse, som du skal gå efter, hvis du skal have bilen til at køre længere på literen, men du skal samtidig sørge for, at de dæk, du ender med at købe, passer til din bil.

Det spiller også en rolle, hvorvidt du har vinter- eller sommerdæk på. Derfor er det vigtigt, at du har vinterdæk på om vinteren og sommerdæk på om sommeren, hvis du ønsker, at din bil skal køre længere på literen.

Benyt fartpiloten

Hvis du kører længere distancer med samme fartgrænse, er det en rigtig god ide at benytte fartpiloten, hvis din bil har en indbygget en af slagsen. Når du holder en jævn fart, bruger du mindre benzin, end hvis du kører en kørsel med store udsving i hastigheden. Hvis du desværre ikke er i besiddelse af en bil med en fartpilot, kan du kompensere ved at holde øje med din fart og så vidt muligt forsøge at holde den stabil ved den samme hastighed. Undgå hurtige accelerationer og opbremsninger. Når det er sagt, skal du selvfølgelig altid bremse op, hvis det kræves. Du kan slippe for at bremse for meget ved at sørge for at holde god afstand til den eller de biler, der kører foran dig.

Mindre last

Jo tungere din bil er, jo mere benzin bruger den. Derfor er det en god ide at tømme ud i unødvendig last, hvis du har en masse skrammel til at ligge i bilen. Hvis du sørger for, at bilen vejer mindre, vil den også kunne køre længere. Pas også på med at have åbne vinduer. Vinden er nemlig med til at tynge bilen, og det betyder igen, at den kommer til at bruge mere benzin.

Forsøg at undgå tomgang

Lyskryds kan sluge meget benzin, da din bil her står i tomgang. Hvis du er i besiddelse af en nyere bil, vil det bedre kunne betale sig at slukke og tænde bilen i stedet, da dette bruger mindre benzin. Det er også en god ide at slippe speederen tidligt på vej hen til et lyskryds, da du i nyere biler ikke bruger benzin, når foden ikke er på speederen.