Er det ved at være tid til en god makeover af køkkenet? Køkkenet er et af de rum, der oftere end andre an have brug for en gang maling. Det skyldes, at der kommer mados i køkkenet, samt at det er et sted, hvor man bare naturligt kommer til at svine. Dette gælder naturligvis også for væggene – eksempelvis når du bruger et piskeris. Synes du, at væggene i køkkenet er begyndt at se beskidte eller falmet ud, er det ved at være tid til at svinge malerpenslen. Der er dog nogle forholdsregler, du skal tage dig, når det gælder maling af vægge i køkkenet.

Sørg for at vælge en maling med høj glans

Da køkkenet er et sted, hvor der er relativ stor chance for, at der kommer skidt på væggene, er det vigtigt at vælge en maling, der kan tåle at blive tørret af. Den skal med andre ord have en høj glans. Desto højere glans malingen har, desto glattere er den. Den glatte overflade er mere smudsafvisende end den matte overflade. Mange typer af især billig maling med en lav glans kan ikke tåle at blive tørret over med en fugtig klud. Malingen går simpelthen af.

Denne type billig maling bør du gå efter

Du kan dog godt få billig maling, der samtidig er af en god kvalitet. Undgå dog at gå efter de billige mærker i byggemarkederne. Kvaliteten er simpelthen ikke særlig god. Gå i stedet efter en maling, der er produceret af et firma, der sælger maling direkte til forbrugerne. Disse har nemlig presset prisen ned ved at springe engros leddet over – og ikke ved at sænke kvaliteten på malingen. Læs mere her, hvis du går efter billig maling. Sørg for, at malingen har en glans på minimum 20, når den skal anvendes i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *