Det bør du overveje, inden du køber en elbil

Det bør du overveje, inden du køber en elbil

Har du også overvejet at investere i en elbil? I så fald er der en række overvejelser, der er rigtig gode at gøre sig inden selve købet. Der findes nemlig i dag en lang række forskellige modeller at vælge imellem, der varierer både i forhold til prisklasse og størrelse. Her i artiklen vil du blive præsenteret for en række ting, du bør tænke over, inden du køber en elbil. For rigtig mange bilkøbere er elbilen stadig et så nyt fænomen, at der ofte er en helt masse spørgsmål forbundet med købet af den, særligt i forhold til opladning og batterigaranti. Få svar på alle disse spørgsmål her i artiklen.

Hvad er det særlige ved en elbil?

Det særlige ved en elbil er, at den kører på strøm, og den er således udstyret med en elmotor i stedet for en forbrændingsmotor. Herudover har den automatgear og er yderst støjsvag. Der er stor forskel på, hvor tit en elbil kræver en opladning, da dette afhænger af en lang række faktorer såsom årstiden, din kørsel, bilens effektivitet samt batteriets størrelse. De fleste elbilsejere plejer at lade deres bil op derhjemme hen over natten, men det kan dog også blive nødvendigt at gøre, mens du er på farten, hvis du skal køre meget langt. Du lader elbilen op på en opladningsstation, hvilket der findes flere og flere af rundt omkring i landet. Mange vælger en elbil, da de er ideelle til bykørsel, men det skal dog nævnes, at rækkevidden for størstedelen af modellerne er forbedret markant de sidste par år.


Først bør du tænke over bilens rækkevidde

Hvis du skal ud at investere i en elbil, er der som sagt en række faktorer, du bør overveje. Først og fremmest bør du tænke over bilens rækkevidde. Tidligere forholdt det sig sådan, at rækkevidden på elbiler var en stor udfordring, men det er blevet bedre med tiden grundet muligheden for en hurtig ladning samt et større netværk af opladningsstationer. Herudover er rækkevidden på mange af de nyeste modeller i dag udvidet. På trods af det bør du overveje, hvor langt din elbil skal være i stand til køre, og hvor længe den er nødsaget til at stå og lade op igen mellem dine daglige, faste køreture, så du kan vide dig sikker på, at den er i stand til at leve op til dit kørselsbehov. I denne artikel kan du se Mercedes bud på en yderst luksuriøs elbil.  

 

Hvor mange pladser skal bilen have?

Udover at overveje bilens rækkevidde bør du tænke over, hvor mange siddepladser bilen har. Der findes nemlig mange elbiler på markedet i Danmark, der kun har meget lidt plads, hvorfor der ikke er mere end to sæder bagi. Det vil sige, at disse biler kun er i stand til at have fire personer med. Har du derfor en stor familie, bør du naturligvis vælge en model med flere siddepladser, og det er i dag muligt at finde modeller med hele syv siddepladser. Ydermere bør du tænke over, at der naturligvis skal være plads til et barnesæde, såfremt der er mindre børn i familien.

Har du brug for trækkrog på bilen?

Har du behov for trækkrog på din bil, er det ydermere noget, du bør tænke over, såfremt du overvejer at investere i en elbil. Det forholder sig nemlig sådan, at størstedelen af de elbiler, man i dag kan købe på det danske marked, ikke er godkendte til, at man må montere anhængertræk, og de biler, der er godkendte til det, må som regel kun trække en meget begrænset vægt, såsom til lettere trailerkørsel. Er det derfor meget vigtigt for dig, at din elbil skal kunne have en trækkrog, kan det i stedet være en idé med en plugin-hybrid.

Vær særligt opmærksom på bilens garantibestemmelser

Endelig skal du også tænke over garantibestemmelserne, inden du går ud og køber en elbil. Her bør du særligt være opmærksom på, hvilken garanti den enkelte importør stiller i forhold til delene på elbilen, såsom batteriet, elmotoren, lader og inverter. Hvis der eksempelvis skulle ske noget med elbilens batteri, vil det uden tvivl gå hen og blive en rigtig stor udgift for dig, hvorfor det er en god idé at investere i en elbil, hvor der er lang garanti på samtlige af bilens dele.