De fleste mennesker kender Rover-mærket, og de ikoniske Rover-biler har flere gange været en del af store film. Samtidig har de også været det foretrukne køretøj hos de royale, hvor de har været en del af special events og meget mere. Mærket har været en del af vores historie siden 1877, hvor Rover først blev grundlagt af de to visionærer William Sutton og John Kemp Starley. Der var dog først i 1903, at virksomheden begyndte at producere de biler, som de er kendte for i dag. Bilerne har været gennem meget, og i denne artikel skal vi se på deres rolle i de helt store spillefilm – og måske især tale lidt om de forskellige Bondfilm, der har haft en Rover med på settet.

Roveren på storskærm

Mange film har efterhånden haft en Rover på rollelisten – af de større hits kan nævnes The Da Vinci Code, som jo var den meget populære filmatisering af Dan Browns boglige mesterværk med Tom Hanks i hovedrollen, og Tomb Raider med Angelina Jolie. Begge film havde besøg af den fænomenale Land Rover Defender 110 og var med til at sætte Land Roveren på verdenskortet.

Foto af Parker Amstutz CCO 1.0 Caption: Den ikoniske Land Rover har været med i en hel del større film og er nu et kendetegn på mærket.

007 Rover

Selvom Roveren har været med i mange film, så er der især en bestemt serie af film, der er berømte for at bruge fantastiske biler i deres film – og den nyeste film på tegnebrættet er ingen undtagelse. Der har været en Rover med i Bondfilm som for eksempel Octopussy helt tilbage til, da Roger Moore var den infamøse MI6 agent, og op til den nyere Skyfall. I den nyeste film Spectre fra 2015 var der også en specialbygget og virkelig cool Rover med. I Spectre ser vi igen til at se Daniel Craig som James Bond, en rolle, som han har gentaget flere gange i film såsom Quantum of Solace og Casino Royale, hvor han spillede en god omgang Texas Hold’Em mod vores egen yndlingsdansker Mads Mikkelsen som superskurken Le Chiffré. En sjov lille detajle er faktisk, at selvom Bond nu foretrækker en solid runde Hold’Em, når han spiller, så blev spillet Baccarat faktisk genopdaget takket være Bondfilmene.

Til Spectre blev der specialfremstillet ikke mindre end ti styk unikke Land Rover Defender, der nu er på auktion og sælges til den højest bydende.

Rygterne vil vide, at der i den nyeste installation af eventyret om Bond også er en Land Rover med. Den nye film har fået titlen No Time To Die og har en forventet udgivelsesdato i april 2020. Filmen i sig selv tegner til at blive en spektakulær en af slagsen i og med, at Bond er blevet erstattet af en ny, kvindelig agent. Land Roveren, der er med sammen med de andre stilede biler, vil uden tvivl også være værd at vente på.

Foto af Parker Amstutz CCO 1.0 Caption: Der vil være en ekstra godbid i vente i form af endnu en modificeret Land Rover i den nye Bondfilm No Time To Die.

Flere Rovers i Hollywood

Yderst passende – og en kende ironisk – så har der været en Rover med i hele 7 film om 007, men det er ikke kun folkene bag de populære Bondfilm, der ynder at bruge Rovere i deres film. Faktisk har der været en Rover i en eller anden udgave med i utroligt mange film. Du kan blandt andet finde en rover i de italienske inspirerede film The Italian Job og Get Carter, en Land Rover i tv-serien Vera, der handler om den barske politiinspektør Vera Stanhope, der forsøger at bevare freden i Northumberland.

De følgende film er nok mere ukendte, men faktisk så har der været Rovere med i filmene helt tilbage i 40’erne og 50’erne og hele vejen op til nutiden. For eksempel så var der en Rover 75 med i flere af filmene om Rosamunde Pilcher, ligesom der også var Rovere med i The EastEnders, The Medallion, Midsomer Murder fra 2001, Life on Mars og The Low Winter Sun.

Som om det er ikke er nok med massiv anerkendelse i filmverden, så har Land Roveren faktisk også haft en lille cameo i musikvideoen til sangen Zombie af The Cranberries.

Fremtidens Rover

I dag ejes den oprindelige Rover Group af BMW, mens Ford ejer Land Rover-divisionen. Range Rover arbejder nu på at gøre sig bemærket i el- og hybridbiler, og det må alt andet lige siges at være fremtiden at satse på grønnere køretøjer, mens der arbejdes på at gøre de oprindelige biler endnu mere moderne og tilpasset det moderne menneskes hverdag. Desuden så har vi med garanti ikke set det sidste til en Rover på det store lærred. Hold godt øje med den nye Bondfilm, der får premiere næste år, hvis du også er spændt på at se endnu en toptunet og modificeret Land Rover!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *