Skal du handle bil brugt bil fra en privatperson, så kan du følge disse 7 trin der kan være i købsprocessen ved denne type handler.

Spar op til udbetalingen

Det er en god idé at spare op til en bil med det samme at tanken har sat sig om at købe bil. Det gælder uanset om du har planer om at købe bilen med eller uden lån. Hvis du vil købe en bil med finansiering, vil du stadig skulle lægge et vist beløb i udbetaling. Det gælder også ved privat bilhandel.

Når du kan se at du har sparet de penge op til en god solid udbetaling, så er det tid til at lægge et budget. Et budget skal være så realistisk som muligt og det er dit værktøj til at finde ud af, hvad du har råd til at afdrage med hver måned. Jo højere en udbetaling du har sparet op, jo bedre en låneaftale kan du få i hus.

Når du har lagt budget, er du klar til at finde den helt rigtige bil. Undersøg markedet for de biler der er til salg på stående fod og hør gerne rundt omkring, hvad andre har erfaret i forhold til gode oplevelser med deres biler.

Research før underskrift. Foto: Unsplash

Research af lån, sælger og bil

Når du har fundet den bil du kan tænke dig, så skal du finde din långiver som skal hjælpe dig med at finansiere det du mangler. Du kan online finde låneberegnere der kan fortælle dig hvor længe du skal afdrage og hvilke omkostninger der følger med lånet, ud fra det du ved du kan afdrage med hver måned.

Tjek sælgeren ud før du handler bilen. Når du køber bil privat, er det vigtigt at du undersøger hvem sælgeren er og som sjette trin kan du fortsætte din research til at undersøge bilen for eventuel restgæld.

Nu er der kun tilbage at købe bilen. Det er okay at byde mindre end salgsprisen og især hvis du finder ridser eller lignende. Omregistrer gerne bilen med det samme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.